Musai să „vrei”. Pentru că nu „trebuie”!
Pentru că „vrei”, nu pentru că „trebuie”…
Vrei, nu vrei, bea Grigore agheasmă! Aşa sunt vremurile.
2015 ar trebui să fie altfel. Să faci ceva mai mult pentru că „vrei” şi mai puţin pentru că „trebuie”.
Pentru starea ta de bine să se îmbunătăţească este necesar ca măcar o parte din activităţile zilnice să le faci pentru că vrei, pentru că aşa doreşti să se întâmple, nu neapărat pentru că trebuie. De fapt nu trebuie nimic. Totul e să vrei.
Am căutat diferenţele în DEX şi am constatat că sunt şi aici notabile. Iată-le, pe scurt:
TREBUIE = Necesar. E nevoie neapărat. Obligatoriu. Impus.
VREAU = A fi hotărât. A fi decis. A intenţiona. Rost, dorinţă. Cerere, pretenţie, voinţă. A proiecta în gând.
Frumos! Demersul mi s-a părut insuficient şi am luat alte câteva Continue reading
Discursul remarcabil al Regelui
First thing when you want to be memorable: repeat before!
But, before to be memorable you must be remarkable.
Deşi a trecut ceva vreme de la discursul Regelui Mihai în Parlamentul României, încă memoria discursul se păstrează vie. Readucerea la suprafaţă a discursului unui monarh în faţa naţiunii nu este întâmplătoare ci se datorează filmului în regia lui Tom Hooper :The King’s Speech.
Nu sunt neaparat un fan de-al regelui, însă mi-a plăcut la nebunie experienţa din punctul de vedere Continue reading
Incinerat sau îngropat – aceasta-i întrebarea!
Îngropat sau incinerat?
Dacă ai avea o comoară, unde ai îngropa-o pentru a o şti ferită de cele rele?…
Recentele evenimente datorate mult mediatizatei plecări din lumea noastră vie a îndrăgitului actor, regizor şi scenarist marele cineast Sergiu Nicolaescu mi-au prilejuit un moment de reflexie. Paradoxal, moartea artistului ne-a permis să continuăm dilema existenţială a lui Shakespeare: a fi sau a nu fi incinerat sau îngropat.
Iată că după o viaţă ca o capodoperă, artistul nu a avut un sfârşit cu final aşteptat. Nu doar viaţa i-a fost enigmatică ci şi trecerea în nefiinţă. Totuşi, din punctul meu de vedere, se pare că filmul trecerii spre cele veşnice nu a fost extrem de bine regizat. Cel puţin gustul amar lăsat de moartea televizată a nemuritorului m-a uluit şi m-a făcut să cred că nu a existat nici o regie prealabilă. Moartea vine pe neaşteptate. Dar vine inevitabil şi implacabil. Iar noi trebuie să fim pregătiţi pentru asta.
Morţile sunt diferite dar produc acelaşi gol în suflet oricum s-ar întâmpla. Există o distincţie însă. Dacă viaţa ta ai dat-o altora, tu nu mori. Vorba lui Florin Piersic: „un actor moare atunci când Continue reading
Lista de dorinţe şi vise pentru… 2013
Ce zboară timpul ăsta… un AN pleacă şi un An Nou începe.
Îţi doresc sincer, fie de eşti cititoare sau cititor, ţie şi familiei tale
LA MULŢI ANI ÎN 2013
şi cele mai bune urări de sănătate, prosperitate şi fericire în tot ceea ce faci!
LISTA DE VISE ŞI DORINŢE
Ţi-ai i făcut LISTA DE DORINŢE pentru anul 2013?
Poate găseşti această listă „inutilă”…
Fie de crezi, fie de nu – ai dreptate! Aşa e – pentru tine… 🙂
Din punct de vedere psihologic, o listă de dorinţe nu este un miracol, deşi ar putea fi, ci o predicţie. Ea este pur şi simplu o confirmare a obiectivelor pe care ţi le-ai fixat cu ancorarea acestora în plan fizic. Ele contribuie esenţial la obţinerea a ceea ce vrei în viaţa ta. Îţi voi explica în continuare DE CE atunci când îţi faci o listă scrisă ai şanse maxime de reuşită. Dincolo de folclor, dincolo de presupuneri şi superstiţii există un mecanism psihologic care face lucrurile să se întâmple şi o lege universală a atracţiei – care, deşi are un aport substanţial la împlinire, va face obiectul unui alt post.
Gândim. De aceea progresăm. Gândurile noastre devin, prin decizii, fapte, apoi lucruri.
Gândurile devin lucruri!
Suntem Continue reading
A fi sau a nu fi… remarcabil
Prin mintea noastră trec mii de gânduri zilnic. Iar acestea ne afectează total. Aşa alegem ce să facem şi ce să nu facem. Rezultatul acestor acţiuni este însăşi viaţa noastră. Pentru a avea o viaţă remarcabilă, e clar că trebuie să facem ceva remarcabil, iar pentru a face ceva remarcabil trebuie să ne obişnuim să gândim remarcabil.
William Shakespeare ne spunea: “Nimic nu e mai comun decât să vrei să fii remarcabil“. Steve G. Jones a scris chiar o carte despre „Cum să fii remarcabil in orice situatie” în timp ce Seth Godin este convins că pentru a reuşi trebuie să fii remarcabil şi autentic.
Plecând de la ideea că „50 de ani trec repede” – după replica lui Morgan Freeman din filmul The Bucket list, apropiindu-mă vertiginos de această remarcabilă vârstă, am vrut să fiu remarcabil, doar pentru a nu-l dezamăgi pe Shakespeare. Căutam ceva remarcabil în viaţa mea şi atenţia mi-a rămas înfiptă în mod remarcabil în acest remarcabil. M-am apucat vârtos să disec acest cuvânt, care dincolo de faptul că el însuşi este ceva deosebit, am descoperit că este cu adevărat Continue reading
Responsabil fără… vină
De curând mi-a căzut în mână o poveste interesantă… V-o developez…
Noi oamenii ne refugiem adeseori în spatele cuvintelor. Numim această acţiune, uneori inocentă alteori cu cea mai puternică intenţie, a căuta/cere scuze. Atunci când mintea e ocupată să caute scuze nu poate căuta soluţii.
Acesta este motivul pentru care vreau să măresc sub lupa introspecţiei această diferenţă între auto-evitarea unei flagelări mentale prin scuze şi Continue reading
Eugenius Nobilis Remarcalis
Eugenius Nobilis, încotro?
Fiecare om întoarce capul atunci când îşi aude numele undeva pe stradă, indiferent dacă cel care-i pronunţă numele i se adresează ori nu. De aceea şi pentru mine numele Eugen are aceeaşi rezonanţă. Evident că nu… Continue reading
Recent Comments