30 de lecţii remarcabile despre viaţă

Unele din cele mai remarcabile 30 de lecţii de viaţă :

Oamenii din întreaga lume au aceleaşi nevoi şi dorinţe de bază. Nu contează de unde venim, cum arătam sau în ce credem. În esenţă, cu toţii suntem fiinţe umane, iar acest lucru contează cel mai mult.

 1.     Diferenţele minore sunt cele care ne individualizează şi ne fac viaţa unică!
 2.     În viaţă trebuie să ne bucurăm de lucrurile mărunte, de momentele simple. De exemplu, să te balansezi într-un hamac pe plajă în timp ce priveşti apusul este ceva nepreţuit!
 3.     În viaţă, cu cât deţinem mai multe, cu atât ne simţim mai înrobiţi.
 4.     Pentru a descoperi fericirea sau a ne simţi împliniţi nu avem nevoie de lucruri palpabile, ci pur şi simplu de relaţii pline de dragoste şi momente memorabile. Viaţa memorează trăirile noastre demne de ţinut minte, nu ceea ce deţinem.
 5.     Cu cât îi ajutăm mai mult pe cei din jurul nostru, cu atât vom primi o răsplată mai mare în viaţă.
 6.     Un zâmbet sau o atitudine prietenoasă pot sparge barierele şi crea legături interpersonale acolo unde limbajul nu poate fi înţeles. Trebuie să fim conştienţi de faptul că bunătatea este universală.
 7.     Suntem mai puternici decât credem. Nu ştim de ce suntem capabili în viaţă până în momentul în care ieşim din zona de confort şi ne spargem propriile bariere.
 8.     Mama Natură este atotştiutoare. Să ne întoarcem spre ea pentru a deveni persoane mai sănătoase atât fizic, cât şi psihic.
 9.     Scopul nostru în viaţă este să fim fericiţi.
 10.     Viaţa înseamnă schimbare pentru fiecare persoană din această lume. Dacă stabilim reguli şi aşteptări rigide nu vom fi decât dezamăgiţi.
 11.     În esenţă, toţi oamenii sunt buni.
 12.     Nu te teme să vorbeşti cu străinii pentru că majoritatea dintre ei sunt acolo pentru a te ajuta, nu pentru a te răni.
 13.     Nu lăsa societatea sau alţi oameni să dicteze modul în care îţi trăieşti viaţa.
 14.     Tu eşti singura persoană care ştie ceea ce este cel mai bine pentru tine.
 15.     Pune totul sub semnul întrebări până când înţelegi exact despre ce este vorba. Nu face lucrurile într-un anume fel doar pentru ca aşa le fac ceilalţi. Fi un pic diferit!
 16.     Dumnezeu există în toate. Nu trebuie să te duci la o biserică său templu şi să te rogi de cinci ori pe zi pentru a-L descoperi. Este nevoie doar să îţi trăieşti viaţa frumos şi să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău.
 17.     Dumnezeu vrea ca tu să duci o viaţă fericită, nu să suferi. Însă fericirea depinde numai de propria ta persoană.
 18.     În viaţă, totul se întâmplă cu un motiv şi, în final, orice problemă îşi va găsi rezolvarea.
 19.     Nu poţi comunica eficient atât timp cât nu eşti dispus să asculţi persoana de lângă tine. Avem două urechi şi doar o gură dintr-un motiv foarte clar.
 20.     Cu toţii suntem interdependenţi şi de aceea este ideal să cooperăm, nu să fim într-o continuă competiţie.
 21.     Mai mult de jumătate din comunicarea umană este nonverbală. Fii atent la gesturi şi mimică. Vei afla mult mai multe despre ceea ce doreşte să transmită o persoană dacă îi asculţi şi limbajul trupului.
 22.     Ascultă-ţi instinctele. De cele mai multe ori nu dau greş.
 23.     Experienţele din viaţa ta şi cunoaşterea dobândită în urma acestora nu sunt doar pentru tine, nu folosesc la nimic dacă nu le împărtăşeşti. Atunci când îţi trăieşti viaţa pentru a o împarţi cu ceilalţi vei fi uimit de recompensele ce le vei primi, însă sub altă formă.
 24.     Viaţa ţi-o controlezi singur. Fii responsabil pentru vorbele, acţiunile şi alegerile tale. Foloseşte-te de ele pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti.
 25.     Nu trebuie să fii bogat pentru a călători în lumea întreagă.
 26.     De cele mai multe ori, cele mai frumoase experienţe din viaţa noastră sunt gratis, ori aproape gratis.
 27.     Fă astfel încât viaţa ta să merite să fie povestită. Chiar şi cele mai grele momente ascund ceva pozitiv în ele şi merită împărtăşite cu ceilalţi.
 28.     După ce ţi-ai trăit viaţa vei rămâne doar cu amintirile. Creeaza-ţi de pe-acum amintiri frumoase!
 29.     Scuzele sunt limitări ale propriei evoluţii şi ale experienţelor de viaţă.
 30.     Niciodată să nu călătoreşti fără să ai mintea deschisă. În viaţă, o minte deschisă este cel mai de preţ dar pe care poţi să ţi-l faci singur.

(după Lifestyle » 30 de lucruri pe care le înveţi din călătorii)

Enhanced by Zemanta
Share

Comments are closed.

Subscribe to our Newsletter

Anunţă prietenii

Share

RSS Stiri şi Evenimente din Oradea

 • Opera Vox readuce în Oradea spectacolul de operă „Nabucco” 19/02/2018
  Pentru pasionații de operă!    19 Februarie 2018 21:15 Evenimente Oradea are plăcerea și să anunțe dar și să vă invite la un nou spectacol pus în scenă de compania „Opera Vox”. Cunoscătorii știu că Opera Vox a adus, de fiecare dată, în orașul de pe Crișul Repede seri excepționale de muzică, dar și momente […]
 • Festivalul „D’ale porcului” a desemnat câștigătorii anului 2018! 19/02/2018
  După multă muncă, urmează recompensa.   19 Februarie 2018 16:30 Sâmbătă, 17 Februarie 2018, în parcarea ERA Shopping Park Oradea a avut loc concursul de preparare tradiţională a porcului, între comunele din Bihor, „D’ale porcului”. În cadrul concursului, 22 de echipe din județul Bihor, alături de două echipe din Ungaria s-au întrecut pentru a afla care este cea […]
 • De azi, Basti Box are o nouă filială la Ştei! 19/02/2018
  Clubul de Box din Salonta îşi măreşte echipa!   19 Februarie 2018 15:00 Luna Februarie aduce o veste bună pentru iubitorii de box şi cei care vor să practice acest sport: clubul sportiv Basti Box Salonta îşi extinde raza de activitate şi în orașul Ștei, începând de azi, 19 Februarie 2018. Noua filială este situată […]
 • E sărbătoare mare, pe final de Februarie 2018, în Beiuș! 19/02/2018
  Un sfârşit de lună plin de evenimente.   19 Februarie 2018 13:07 Sfârşitul lunii Februarie aduce cu el o mulţime de evenimente în afara oraşului Oradea. Asociaţia „Micul beiuşean”, în cadrul Clubului cu acelaşi nume, organizează diverse cursuri la care puteţi lua parte  şi la care îi puteţi înscrie pe cei mici. Pe lângă acestea, […]
 • Spectacolele Teatrului Regina Maria: 19 – 25 Februarie 2018 19/02/2018
  Sălile de teatru ne aşteaptă!   19 Februarie 2018 11:25 O nouă săptămână, o nouă invitaţie la spectacolele Teatrului Regina Maria. În intervalul 19 – 25 Februarie 2018 putem vedea: Luni, 19 Februarie, ora 19:00 – Sala Mare – CAFENEAUA PIRANDELLO, scenariu dramatic de Anca Măniuțiu – după texte de Luigi Pirandello, regia Mihai Măniuțiu Vineri, […]