30 de lecţii remarcabile despre viaţă

Unele din cele mai remarcabile 30 de lecţii de viaţă :

Oamenii din întreaga lume au aceleaşi nevoi şi dorinţe de bază. Nu contează de unde venim, cum arătam sau în ce credem. În esenţă, cu toţii suntem fiinţe umane, iar acest lucru contează cel mai mult.

 1.     Diferenţele minore sunt cele care ne individualizează şi ne fac viaţa unică!
 2.     În viaţă trebuie să ne bucurăm de lucrurile mărunte, de momentele simple. De exemplu, să te balansezi într-un hamac pe plajă în timp ce priveşti apusul este ceva nepreţuit!
 3.     În viaţă, cu cât deţinem mai multe, cu atât ne simţim mai înrobiţi.
 4.     Pentru a descoperi fericirea sau a ne simţi împliniţi nu avem nevoie de lucruri palpabile, ci pur şi simplu de relaţii pline de dragoste şi momente memorabile. Viaţa memorează trăirile noastre demne de ţinut minte, nu ceea ce deţinem.
 5.     Cu cât îi ajutăm mai mult pe cei din jurul nostru, cu atât vom primi o răsplată mai mare în viaţă.
 6.     Un zâmbet sau o atitudine prietenoasă pot sparge barierele şi crea legături interpersonale acolo unde limbajul nu poate fi înţeles. Trebuie să fim conştienţi de faptul că bunătatea este universală.
 7.     Suntem mai puternici decât credem. Nu ştim de ce suntem capabili în viaţă până în momentul în care ieşim din zona de confort şi ne spargem propriile bariere.
 8.     Mama Natură este atotştiutoare. Să ne întoarcem spre ea pentru a deveni persoane mai sănătoase atât fizic, cât şi psihic.
 9.     Scopul nostru în viaţă este să fim fericiţi.
 10.     Viaţa înseamnă schimbare pentru fiecare persoană din această lume. Dacă stabilim reguli şi aşteptări rigide nu vom fi decât dezamăgiţi.
 11.     În esenţă, toţi oamenii sunt buni.
 12.     Nu te teme să vorbeşti cu străinii pentru că majoritatea dintre ei sunt acolo pentru a te ajuta, nu pentru a te răni.
 13.     Nu lăsa societatea sau alţi oameni să dicteze modul în care îţi trăieşti viaţa.
 14.     Tu eşti singura persoană care ştie ceea ce este cel mai bine pentru tine.
 15.     Pune totul sub semnul întrebări până când înţelegi exact despre ce este vorba. Nu face lucrurile într-un anume fel doar pentru ca aşa le fac ceilalţi. Fi un pic diferit!
 16.     Dumnezeu există în toate. Nu trebuie să te duci la o biserică său templu şi să te rogi de cinci ori pe zi pentru a-L descoperi. Este nevoie doar să îţi trăieşti viaţa frumos şi să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău.
 17.     Dumnezeu vrea ca tu să duci o viaţă fericită, nu să suferi. Însă fericirea depinde numai de propria ta persoană.
 18.     În viaţă, totul se întâmplă cu un motiv şi, în final, orice problemă îşi va găsi rezolvarea.
 19.     Nu poţi comunica eficient atât timp cât nu eşti dispus să asculţi persoana de lângă tine. Avem două urechi şi doar o gură dintr-un motiv foarte clar.
 20.     Cu toţii suntem interdependenţi şi de aceea este ideal să cooperăm, nu să fim într-o continuă competiţie.
 21.     Mai mult de jumătate din comunicarea umană este nonverbală. Fii atent la gesturi şi mimică. Vei afla mult mai multe despre ceea ce doreşte să transmită o persoană dacă îi asculţi şi limbajul trupului.
 22.     Ascultă-ţi instinctele. De cele mai multe ori nu dau greş.
 23.     Experienţele din viaţa ta şi cunoaşterea dobândită în urma acestora nu sunt doar pentru tine, nu folosesc la nimic dacă nu le împărtăşeşti. Atunci când îţi trăieşti viaţa pentru a o împarţi cu ceilalţi vei fi uimit de recompensele ce le vei primi, însă sub altă formă.
 24.     Viaţa ţi-o controlezi singur. Fii responsabil pentru vorbele, acţiunile şi alegerile tale. Foloseşte-te de ele pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti.
 25.     Nu trebuie să fii bogat pentru a călători în lumea întreagă.
 26.     De cele mai multe ori, cele mai frumoase experienţe din viaţa noastră sunt gratis, ori aproape gratis.
 27.     Fă astfel încât viaţa ta să merite să fie povestită. Chiar şi cele mai grele momente ascund ceva pozitiv în ele şi merită împărtăşite cu ceilalţi.
 28.     După ce ţi-ai trăit viaţa vei rămâne doar cu amintirile. Creeaza-ţi de pe-acum amintiri frumoase!
 29.     Scuzele sunt limitări ale propriei evoluţii şi ale experienţelor de viaţă.
 30.     Niciodată să nu călătoreşti fără să ai mintea deschisă. În viaţă, o minte deschisă este cel mai de preţ dar pe care poţi să ţi-l faci singur.

(după Lifestyle » 30 de lucruri pe care le înveţi din călătorii)

Enhanced by Zemanta
Share

Comments are closed.

Subscribe to our Newsletter

Anunţă prietenii

Share

RSS Stiri şi Evenimente din Oradea

 • Circulaţia din Piaţa Unirii va fi oprită pentru Târgul de Crăciun! 25/11/2017
  În atenţia şoferilor!   25 Noiembrie 2017 10:00 Începând din 29 Noiembrie 2017, ora 06:00, până în data de 02 Ianuarie 2018 inclusiv, circulația mașinilor în Piața Unirii, de la strada Primăriei până la strada Iuliu Maniu va fi închisă pentru desfășurarea în bune condiții a Târgului de Crăciun. Târgul de Crăciun din Piața Unirii […]
 • Vara anului 2018 aduce zboruri către Creta – Chania din Oradea! 25/11/2017
  Pregătiți-vă bagajele!   25 Noiembrie 2017 08:15 Vara anului 2018 se anunţă una plină de oprtunităţi în ceea ce priveşte petrecerea concediilor pe plaje străine. Turiştii bihoreni se vor putea ajunge mai uşor în Grecia începând de anul viitor, deoarece de pe Aeroportul Internațional Oradea se va opera o nouă cursă charter cu destinația Creta […]
 • Ne așteaptă o săptămână cu temperaturi scăzute! Meteo 24 Noiembrie – 01 Decembrie 24/11/2017
  Temperaturile scad și iarna se instalează!   24 Noiembrie 2017 18:23 Vremea nu este neapărat de partea noastră, deoarece se menține, în mare parte, mohorâtă și în această lună, și ne permite să lăsăm lumina din interior să țină loc de soare. La urma urmei, este luna lui Brumar și își intră în drepturi prin […]
 • Lucrările la șine sistează circulația tramvaielor, în weekend! 24/11/2017
  În atenţia abonaţilor OTL!   24 Noiembrie 2017 16:30 Începând de Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 21:30, până Sâmbătă, 25 Octombrie 2017, în jurul orei 12:00, circulația tramvaielor de pe liniile 2, 1R şi 3R va fi întreruptă din cauza lucrărilor la calea de rulare de la intersecţia străzii Primăriei cu Bulevardul Decebal. Atât Vineri, după […]
 • O șansă la viață, pentru bolnavi, din partea pompierilor orădeni! 24/11/2017
  Pompierii au donat, din nou, sânge.   24 Noiembrie 2017 15:00 Pompierii militari orădeni s-au alăturat campaniei „Donează sânge, fii erou!”  şi au răspuns „Prezent!” apelului lansat de către Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea. Azi dimineață, 20 de pompieri s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea și au devenit donatori, de bună voie. Aceasta […]